dilluns, 18 d’abril de 2016

El Xipi va a l'escola

El Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya (CCVC) publica “El Xipi va a l’escola”, un conte il·lustrat protagonitzat per un gos i la seva família i escrit amb la col·laboració d’interns del Centre Penitenciari Quatre Camins.

Es repartirà gratuïtament, coincidint amb la festa de Sant Jordi, a les clíniques veterinàries per fomentar entre els nens la tinença responsable d’animals.“El Xipi va a l’escola” és una història  didàctica que il·lustra coses com ara que els gossos no són “ni un regal ni una joguina, sinó un amic per molts anys”; que destaca “la importància d’identificar les mascotes amb el microxip” (a l’Arxiu d’Identificació d’Animals de Companyia); emfasitza que “anar a la clínica veterinària no és mai un mal de cap” sinó que ajuda a que les mascotes estiguin sanes; i recordar que “al refugi d’animals del poble hi ha molts gossos i gats esperant una família que els aculli”. També s’hi insisteix que cal recollir els excrements del carrer i que caminar, tot passejant el gos, és fer salut i, per tant, molt recomanable.


Les històries del Xipi serveixen per ajudar a reforçar els missatges que comuniquen els veterinaris dia a dia als propietaris de les mascotes, com ara els avantatges de l’esterilització o l’obligatorietat de la identificació animal.

35.000 exemplars de la vuitena aventura del Xipi


El gos Xipi és un cadell de gos d’Atura, mascota del Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya, que ja ha protagonitzat altres aventures per ensenyar als nens catalans com tenir cura i tractar de manera responsable les mascotes. “El Xipi va a l’escola” és la seva vuitena aventura. El CCVC n’ha editat 35.000 exemplars, amb la col·laboració del Col·legi Oficial de Veterinaris de Barcelona (COVB), el Col·legi Oficial de Veterinaris de Girona, el Col·legi Oficial de Veterinaris de Lleida i el Col·legi Oficial de Veterinaris de Tarragona. Es repartiran gratuïtament a les clíniques veterinàries fins a acabar les existències.